8 september 2019
16:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Nyköpings BIS - Karlslunds IF HFK

Två dråpliga baklängesmål i slutet av dagens division 1-match mellan Nyköping BIS och Karlslunds IF HFK ställer till det för bortalaget och Nyköping vinner till slut matchen med 4-1.

Karlslund ställer upp med följande manskap:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin (ut ’73) – Adam Björk (ut ’90) – Anton Olsson
Simon Gefvert – Ibrahim Habib – Dennis Koss (ut ’46) – Justin Salmon – Sermed Habib
Christer Lipovac – Furkan Motori

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Daniel Hultqvist (in ’73), Elias Jangdin, Freddy Swartling, Shpëtim Hasani (in ’46), Phillip Amin (in ’90)

Det är Nyköping som börjar matchen klart bäst på den svårspelade och omdebatterade konstgräsmattan. I chansväg är det dock ett par hemmahörnor som får räknas till farligheterna. Efter drygt en halvtimme tilldelas Nyköping en korrekt dömd straff, en straff som Karlslunds målvakt Jakob Kindberg räddar snyggt nere vid sin vänstra stolprot.

Karlslund kommer sedan in i matchen mer och mer och tar över initiativet. Även Karlslund, som för dagen spelar i helblått, vaskar också fram ett par hörnor utan resultat.

I slutet av den första halvleken ställer Nyköping om efter en fast situation på egen planhalva och de kan till slut sätta bollen i mål, 1-0 till hemmalaget.

Inför den andra halvleken gör Karlslund ett byte då Shpëtim Hasani byts in istället för Dennis Koss.

Starten av den andra halvleken tillhör Nyköping, i alla fall sett till chanser då de får två bra lägen, bl a ett friläge där Kindberg kommer ut och gör sig stor och räddar bollen. Sedan vänder det igen och Karlslund tar över. Inbytte Hasani har två bra lägen, ett på huvudet och ett med vänsterfoten men båda avsluten tätt utanför.

I den 63:e minuten slår Simon Gefvert ett överlångt inlägg som når hela vägen till Sermed Habib, som i sin tur lurar hans motståndare och slår in bollen hårt i straffområdet. Där dyker Justin Salmon upp och styr upp bollen snyggt i nättaket, och 1-1 är ett faktum.

I den 73:e minuten får Nyköping sitt nästa läge men en otroligt fin reflexräddning av Kindberg, som skickar flashbacks från tidigare straffräddning, räddar Karlslund igen. Direkt efter gör Karlslund sitt andra byte där Daniel Hultqvist byts in istället för Gabriel Kopkin.

Det svänger snabbt i fotboll. Från att ha nyss ha gjort en superräddning råkar han minuten senare slå en passning rakt i gapet på en nyköpingsspelare som lägger bollen i öppet mål.

I den 82:a minuten gör Nyköping 3-1, återigen i öppet mål. Ett skott som täcks av Anton Olsson, men där Kindberg redan slängt sig mot bollbanan, bollen studsar tillbaka till en hemmaspelare som kan lägga in bollen i öppet mål. Dråpliga mål, minst sagt.

I matchens sista minut gör Nyköping även 4-1 vilket är alldeles för stora siffror, men vi gratulerar ett effektivt Nyköping till segern.